Son Haberler

Adobe Illustrator Nedir? Ne İşe Yarar?

Adobe Illustrator ne için kullanılır, Adobe Illustrator ne işe yarar, Adobe Illustrator nedir, Adobe Illustrator ve photoshop farkları
Adobe Illustrator, Adobe tarafından geliştirilen vektörel grafik düzenleyicisidir. Illustrator nedir, Adobe Illustrator ne işe yarar veya Adobe Illustrator ne için kullanılır diye merak ediyorsanız bu yazımız tam size göre. Photoshop ve Illustrator arasındaki farkları da bu yazıda bulabilirsiniz. Temel anlamda bir grafik programıdır diyebiliriz fakat detayları, Illustrator’u diğer yazılımlardan ayırıyor.
Adobe Illustrator ne için kullanılır, Adobe Illustrator ne işe yarar, Adobe Illustrator nedir, Adobe Illustrator ve photoshop farkları

Programın son sürümü olan Illustrator CC, aynı zamanda onyedinci Illustrator olma özelliğini taşır. Adobe Illustrator şu anda sektörde muhtemelen en çok tutulan ve tercih edilen vektörel çizim programıdır. Daha önceleri Freehand ve Corel Draw tercih ediliyor olunsa da, bugünlerde Illustrator sunduklarıyla öne geçmiştir.
Adobe Illustrator ile vektörel çizimler yaratabilir ve düzenleyebilirsiniz. Genel olarak yazılımın arayüzü ve kullanımı Photoshop ile benzerlik taşır. Adobe bünyesindeki grafik yazılımlarının en önemlilerinden bir tanesidir.
Adobe Illustrator ne için kullanılır, Adobe Illustrator ne işe yarar, Adobe Illustrator nedir, Adobe Illustrator ve photoshop farkları

Adobe Illustrator ile Ne Yapılır?

Bu soruya cevap vermek çok güç çünkü tamamen hayal gücünüze bağlı olarak yapabilecekleriniz değişir. Yine de ilk akla gelen bazı şeyler var: site arayüzleri, kartvizitler, logolar, duvar kağıtları, davetiyeler, poster ve afişler, karikatür çalışmaları, kara kalem çalışmaları ve çok daha fazlası.

Adobe Illustrator ve Photoshop Arasındaki Farklar

Aslında görünürde her ikisinin de işlevleri benzer olsa da birisi piksel tabanlı (Photoshop), diğeri ise vektör tabanlı (Illustator) çizim programlarıdır. Örneğin, her iki programda da logo yapmak mümkün olsa da, bu tip çalışmaların genelde vektörel olması tercih edilir.
Neden mi? Eğer hazırlanan logo ileride yeniden düzenlenecekse, boyutu değiştirilecekse ve şekillendirilecekse piksel tabanlı olması bozulmasına yol açar, doğal olarak. “Bitmap” dediğimiz Photoshop’ta yaratılan grafik türü piksel veya kalite kaybı olmaksızın yeniden boyutlandırılamaz.
Vektörel olarak çizilmiş olan grafikler ise tekrar şekillendirilebilir, boyutlandırılabilir. Bu yüzden de şirketler genelde bu tip logoları tercih eder. Yine de bundan “Illustrator kesinlikle daha iyi bir çizim programıdır” sonucunu çıkarmayın, aksine Photoshop’un da çok daha üstün olduğu alanlar mevcut.
Adobe Illustrator’ın Windows ve MAC işletim sistemine sahip bilgisayarlarınızda çalıştırabilirsiniz. 
Adobe Illustrator ne için kullanılır, Adobe Illustrator ne işe yarar, Adobe Illustrator nedir, Adobe Illustrator ve photoshop farkları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SmarTeknoloji Designed by SmarTeknolji.blogspot.com Copyright © 2014

TeqrayT LTD ŞTİ. Tema resimleri mammamaart tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.