Son Haberler

Blog Yazılarınızda Anahtar Kelimeler Nasıl Seçilir ?

Çoğu blog yazarının es geçtiği konulardan biri de "Anahtar Kelimeler" olsa gerek. Konuya giriş yapmadan önce "Anahtar Kelimeler" hakkında öyle sizleri sıkacak, uzun uzadıya değil de kısaca bir kaç bilgi vereyim, bir sonraki yazımız da bu konuyu ayrıntılarıyla ele alan bir yazı olacak zaten.

Anahtar Kelimeler; Adından da anlayacağımız üzere bir yazının içinde bulunan anahtar yani kilit kelimeler. Daha farklı bir deyişle yazımızın ana temasını içinde barındıran kilit noktası da diyebiliriz bu kelimelere. Genel anlamına gelecek olursak, insanların Google gibi arama motorlarına yazdığı kelimeler olarak da düşünebiliriz. Blog dünyasının olmazsa olmazları arasında yer alır, aslında hepimiz yazılarımızda bunu kullanıyoruz ama çoğumuz farkında olmadan yapıyoruz bu işi. Mesela, blog yazılarımızı girdikten sonra yazılarımıza eklediğimiz etiketler, birer anahtar kelimelerdir. Ayrıntılı ve derinlemesine ele alınması gereken bir konudur ve kesinlikle hafife alınmamalıdır, tabi yazılarınızın çok fazla kişiye ulaşmasını istiyorsanız...

http://smarteknoloji.blogspot.com/2014/05/blog-yazilarinizda-anahtar-kelimeler-nasil-secilir-secilmelidir-2014-seo-teknikleri.htmlHer blog yazarı yazdığı yazıların çok sayıda ziyaretçi tarafından okunmasını ister, bunu sağlamanın en iyi yollarından biri de Google gibi arama motorlarından ziyaretçi çekmektir. Ancak yine de Google'dan ziyaretçi çekmek oldukça zor bir iş, hele ki son yapılan güncellemelerden sonra. Şimdi anahtar kelime olayına daha detaylı bir giriş yapalım.

Bir yazınızı en iyi ifade eden iki ya da en fazla üç harfli kelimeden oluşurlar. Mesela benim bu yazımı ele alacak olursak; "Blog Yazılarınızda Anahtar Kelimeler" başlığını içeriyor ve içerik de tümüyle bu yönde. Bu yazım için şu anahtar sözcükleri seçebilirim; "anahtar kelime, anahtar kelimeler, blogger anahtar kelimeler" gibi. Bu ne işe yarıyor peki? Arama motorlarına ziyaretçiler genellikle bu gibi şeyler yazarlar, kısa ve öz, net sözcükler.

Mesela hiç bir ziyaretçi bu yazıya Google üzerinden "Blog yazılarında anahtar kelimeler ne işe yarar, nasıl yapılır ve bloglar için önemi nedir?" gibi bir cümle yazarak gelmez. Bunun yerine, blogger'da anahtar sözcükler yazmayı tercih eder. Peki anahtar sözcükleri blogumuzda nasıl kullanabiliriz? Bir çok yöntemi var bunu yapmanın, bu başlık altında sadece yazılarımızla ilgili olanlara değineceğim. Bir blog yazısı hazırlarken anahtar sözcüklerin önemini yeniden vurgulamak istiyorum. Google'ın sizi daha iyi fark etmesini sağlar ve yazdığınız yazının daha üst sıralarda olmasına olanak tanır. Şimdi gelelim bunu yazılarımıza nasıl uygulayacağımıza.

Liste halinde verirsek,

1. Yazınızın ilk paragrafında mutlaka en az 1 ya da en fazla 2 adet anahtar sözcük kullanın. 

2. Bu anahtar sözcüklerinizi farklı renk, yazı tipi, boyutu, altı çizili olarak yazın. 

3. Bu sözcüklerden en azından bir tanesine anasayfanızın bağlantısını verin ve title ekleyin. (Link'e title ekleme işlemini ilerleyen yazılarda anlatacağım.) 

4. Bir yazıda en fazla 4-5 adet anahtar sözcüğün cümleler içinde geçmesine özen gösterin. Fazlası kesinlikle zararlı olacaktır. Ayrıntılarına yine sonraki yazılarımızda değineceğiz. 

5. Yazı başlığınızı mümkünse anahtar sözcüklerinizle kurun. Bu da en az yukarıdakiler kadar önemli bir seçenek. Bir yazıyı yazarken ortalama ne kadar ziyaretçi çekeceğinizi de belirleyeceğiniz anahtar kelimeler üzerinden tahmin edebilirsiniz ancak bu her zaman net sonuçlar vermeyecektir. Yine de fazla ziyaretçiye ulaşmanın yolu, bu anahtar kelimeleri başlıklarımızda ve yazı içinde kullanmanız eskiye oranla çok daha faydalı olacaktır bu konuda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SmarTeknoloji Designed by SmarTeknolji.blogspot.com Copyright © 2014

TeqrayT LTD ŞTİ. Tema resimleri mammamaart tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.