Son Haberler

Android İçin Kod Editörleri

Android İçin Kod Editörleri

Tabletler ve akıllı telefonlar muhtemelen hayatımızın vazgeçilmezi haline gelmiştir. Bu cihazlara sahip olmasanız bile en azından bir defa kullanmışsınızdır. Programlama ,yazılım işleriyle uğraşanlar kod işlerine cihazlarında da devam edebilir hale gelmişlerdir. Android için kullanılabilecek kod editörleri vardır. Bu editörler sayesinde kaynak kod yazma ,test etme ve geliştirme işlemlerini sorunsuzca yapabilirsiniz. Piyasada aynı işlemleri yapabilen bir çok editör vardır. Kullanıcılar için aranan ilk özellik ücretsiz olmasıdır. Bir kaç ücretsiz editör hakkında bilgi vermek istiyorum.
Android, Android İçin Kod Editörleri, Android Kod, Android Program Yazma, Android Yazılım Geliştirme
1- DroidEdit : Ücretsiz sahip olabileceğiniz bu editör ile C,C++,Python,Ruby,Java gibi dilleri kodlayabilirsiniz.Root moduna sahip olması dış komutları çalıştırmanıza olanak sağlar.Ayrıca bulut sunucuları da desteklediği için ek bir programa ihtiyaç duymazsınız..

2- Jota Text Editor : Android sistemlerde çalışan ücretsiz ve güçlü bir metin editörüdür.Arama , yazı tipi,tema değiştirme işlemlerini yapabilirsiniz.Karakter kodlarını otomatik algılama ve tercihleri değiştirme işlemlerini hızlıca yapabilirsiniz. Apache tarafından bedava dağıtlmaktadır.

3- 920 Text Editor : Çoklu dil desteği bulunan ve kök dizinleri gösterebilen gelişmiş bir metin editörüdür.ASP, ActionScript, C/C++, C#, Erlang, Frink, HTML/XML/WML, CSS, Javascript, Java, JSP, Perl, PHP, Python, Shell/Bash, Lua, SQL, VB/VBS, Tcl, TeX/LaTeX, Verilog, AutoHotKey, AutoLisp, PowerShell, Pascal,Fortran, ColdFusion, VHDL dillerini desteklemektedir.

4- sourceLair : Bulut sunuclar üzerinde çalışmasının yanında offline çalışan bir metin editörüdür.Android ,C, C ++, Objective-C, Fortran ve Pascal ve bunun yanında 20 programlama dilini destekler.

5- Quoda : Çoklu dil ,FTP,FTPS sunucularına yükleme desteği vardır.Daha çok HTML kodlarını anlık gösterdiği için tercih edilmektedir.

6- Webmaster's HTML Editor : Ücretsiz olarak dağıtlan sürümü Lite sürümüdür. Tam sürümü 5$ gibi bir fiyata alabilirsiniz.CSS ,HTML,PHP,JS dillerini destekler.Ayrıca XML editörü olarak da kullanılabilir.

7- AWD : Kodlama , geliştirme , web projelerini android üzerinde sorunsuzca gerçekleştirebileceğiniz bir editördür.Android geliştiricileri için araçlar da mevcuttur.Android programlamanın yanında HTML,PHP,CSS ve JavaScript kodlaması da yapılabilir.

8- DeuterIDE : SQL de dahil olmak üzere 40 programlama dilini destekler.Facebook,Twitter,Dropbox üzerinden sorunsuz bağlanma imkanı sunar.

9- Touchqode : FTP,FTPS bağlantısı gerçekleştirebilirsiniz.Ayrıca HTML,Java,JS,C++,C,C# dillerini de bu metin editöründe kodlayabilirsiniz.Programın pro sürümüne sahip olmak için ücret ödemeniz gerekmektedir.
EtiketlerAndroidAndroid İçin Kod EditörleriAndroid KodAndroid Program YazmaAndroid Yazılım Geliştirme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SmarTeknoloji Designed by SmarTeknolji.blogspot.com Copyright © 2014

TeqrayT LTD ŞTİ. Tema resimleri mammamaart tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.