Son Haberler

Laptop Pil Ömrünü Uzatmak İçin Yapılabilecekler

Laptop Pil Ömrünü Uzatmak İçin Yapılabilecekler 

Laptop bataryası insanların en büyük derdidir.Bir sunum veya bir iş ortasında bilgisayarınızın tak diye kapanması sinir bozucudur.Normal koşullarda 6 hücreli piller 2-3 saat batarya süresi vaad etmektedir.Ancak laptopun kullanım biçimi pil süresini doğrudan etkilemektedir.Kullanıma devam ederken pil ömrünü uzatabileceğiniz yöntemleri derledim. 
Laptop Batarya, Laptop Batarya Süresi, Laptop Batarya Uzatma, Laptop Pil Ömrü, Laptop Pil Ömrünü Uzatmak İçin Yapılabilecekler, donanım, Donanım Haber, Laptop, Güç Kaynağı

1- Gereksiz Uygulamaları Kapatın

Yukarıda da belirttiğim gibi kullanım biçimi önemlidir.Gereksiz programların doğrudan veya arka planda çalışması gereksiz RAM alanı kaplar.Bununla beraber RAM daha yüksek çalışma voltajı ister.Böylelikle pil daha çabuk biter.

2- Güç Tasarrufu Modu

Güç tasarrufu modu Windows üzerinde detaylı güç ayarları yapabileceğiniz bir özelliktir.Ekran parlaklığı ,ekran kapanma süresi ve grafik kartı ayarları buradan yapılabilir. Uygun ayarlarla piliniz daha uzun süre dayanabilir.

3- Pil Bağlantılarını Temizleyin

Bilgisayarınızın bataryası yerinden çıkan bir şekildeyse aylık periyotlar halinde batarya bağlantılarını gliserin - gliserol veya alkol ile temizleyip kurutmakta fayda var.

4- Laptopu Mümkün Olduğunca Hazırda Bekletin

Bilgisayarın ilk açılışında siz farketmeseniz de %2 - %5 oranında enerjiyi doğrudan kullanır.Bunun için en akıllıca çözüm hazırda bekletmedir.

5- Çoklu İşlemden Kaçının

Yukarıda gereksiz uygulamaları kapatın demiştik.Bir yandan da birden fazla programın çalıştırılması RAM'e yük bindireceğinden pil daha az dayanacaktır. Gerekmediği durumda basit bir program olsa bile çalıştırmayın...
EtiketlerLaptop BataryaLaptop Batarya SüresiLaptop Batarya UzatmaLaptop Pil ÖmrüLaptop Pil Ömrünü Uzatmak İçin Yapılabilecekler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SmarTeknoloji Designed by SmarTeknolji.blogspot.com Copyright © 2014

TeqrayT LTD ŞTİ. Tema resimleri mammamaart tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.